Michelin
Le Pilori
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Le Pilori is dé plek voor een etentje onder vrienden. De zaak werd in 1917 opgericht als café-restaurant en was jarenlang een jazzclub. Marc Leveau en Michel Van Cauwelaert namen de karaktervolle plek in 1993 over en gaven hem een piekfijne update. Moderne kunst brengt leven in het lumineuze restaurant.De kwaliteit van het product spreekt hier voor zich. De chef gebruikt wel eens een moderne bereiding, maar alleen als het nut heeft. Topproducten als sint-jakobsnoten en kabeljauw combineert hij met enkele garnituren. Niet meer. Een genereuze filet van parelhoen geeft hij een mooie korst en associeert hij met een jus die intens gemarkeerd is met gele wijn. En alhoewel daar morilles, schorseneren, een mooi beboterde puree en gefermenteerde rode kool bij komen die het geheel wat spannender maken, blijft het vlees toch de boventoon voeren. Bij Le Pilori ervaart u traditionele generositeit op zijn best.De finishing touch komt van de sommelier. Hij beschikt over excellente wijnen met een voorkeur voor Frankrijk, en schotelt opmerkelijke associaties voor. Wees maar zeker: hier blijft u met plezier plakken, met of zonder vrienden!