ViaMichelin
Barge
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Duurzame gastronomie
Bio
De beoordeling van de Michelin Gids
De mensen achter het product. Het welzijn van de medewerkers. De gevolgen van hun acties voor hun medemens. Dergelijke thema’s houden Grégoire Gillard en zijn team dagelijks bezig. In hun trendy en ietwat bruut hoekpand vlak bij de Vismarkt bieden ze hun versie aan van een verantwoorde gastronomie. Het verrassingsmenu toont aan dat Brussel en omstreken bijzonder mooie producten te bieden hebben. Hier spreken de microseizoenen voor zich.Die natuurlijke leidraad inspireert de creativiteit van chef Gillard, die ook graag gebruik maakt van wereldse smaakmakers. Oester gaat hij bijvoorbeeld in stukjes snijden en toppen met een fijne brunoise van krokante knolselder, rasp van ijsgekoelde geitenkaas en een delicieuze sorbet van wasabi en Oost-Indische kers voor een wervelwind van indrukken en nuances. Deze chef zoekt het niet te ver en overtuigt met slimme, diepgaande combinaties. Elk ingrediënt speelt een rol, versterkt elkaar en zorgt ervoor dat ieder bord boeit van begin tot einde.Ook het aantrekkelijke wijnaanbod en de niet-alcoholische pairings zijn rigoureus samengesteld volgens de visie van het huis. Elke beslissing is hier goed overwogen, met aandacht voor lokaal en het menselijke, zonder de finesse van de smaken te vergeten. Het verhaal van Barge klopt.
Locatie
boulevard d'Ypres 33
1000 Bruxelles