Michelin
Barge
Afbeelding van de locatie
Michelin
Bio
De beoordeling van de Michelingids
De mensen achter het product. Het welzijn van de medewerkers. De gevolgen van hun acties voor hun medemens. Dergelijke thema’s houden Grégoire Gillard en zijn team dagelijks bezig. In hun trendy en ietwat bruut hoekpand vlak bij de Vismarkt bieden ze hun versie aan van duurzame gastronomie. Het verrassingsmenu toont aan dat Brussel en omstreken bijzonder mooie producten te bieden hebben. Hier spreken de microseizoenen voor zich.Die natuurlijke leidraad inspireert de creativiteit van chef Gillard. Zacht gegaarde zalmforel geeft hij bijvoorbeeld Aziatische schwung door er een zilt noriblad, krokante zwarte radijs en de nuances van wasabi en soja bij te serveren. Hij zoekt het niet te ver en overtuigt met slimme, diepgaande combinaties. Zo epateerde hij ons met de combinatie van Belgische buffelricotta, aardpeer, truffel, olie met koffie en een jus van lactofermentatie. Elk ingrediënt speelt een rol, versterkt elkaar en zorgt ervoor dat ieder bord boeit van begin tot einde.Ook het aantrekkelijke wijnaanbod is rigoureus samengesteld volgens de duurzame visie van het huis. Elke beslissing is hier goed overwogen, met aandacht voor lokaal en het menselijke, zonder de finesse van de smaken te vergeten. Het verhaal van Barge klopt.