Michelin
Bistro Racine
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Deze relaxte bistro bewijst dat een MICHELIN ster niet draait rond luxe of andere vooroordelen. Dit is gewoon een zeer gezellige plek waar je écht lekker kunt eten. U voelt zich hier meteen op uw gemak. Jimmy Collodoro heeft er oprecht plezier in zijn gasten te verwennen met mooie producten. Het marktaanbod is zijn leidraad en zorgt voor een regelmatige vernieuwing van de aantrekkelijke gerechten die op het krijtbord worden aangekondigd. Al heeft hij ook vaste klassiekers, zoals het op de Mibrasa gegrilde rundvlees.De keuken van chef Collodoro is bewerkt maar niet ingewikkeld. Originele details brengen spanning in de gerechten. Makreel marineert hij bijvoorbeeld in rodebietensap tot de vis zacht is en wegsmelt op de tong. Daarbij serveert hij half gekonfijte rode biet en een zacht opgeklopte crème van mierikswortel die wat extra schwung aan het gerecht geeft. Een krokant omhulsel van meringue overgiet hij dan weer met een crème anglaise die is opgewerkt met een pasta van kastanjes en associeert hij met een subtiel gesuikerde crème van zoete aardappel.Deze keuken is speels en verrassend door zijn doeltreffendheid. Geen poespas, maar pure smaken. ’s Middags kunt u enkel kiezen voor de lunch, die eveneens een prachtvoorbeeld is van de geweldige prijs/kwaliteit/plezier verhouding van deze topbistro.