Michelin
Castor
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Castor draait om puurheid. Deze strakke kubus langs de drukke Kortrijkseweg verraadt het niet meteen, maar binnen straalt het contemporaine samenspel van beton, glas en hout gezelligheid uit. Gastvrouw Stefanie belichaamt de klasse van deze zaak. En Maarten Bouckaert? Die verbaast u van bij de eerste amuses.Het vraagt enorm veel talent om klassieke technieken als een fluweelzachte vichyssoise of smeuïge pommes Anna te combineren met eigentijdse finesses. De sauzen zijn hier werkelijk verbluffend lekker! Chef Bouckaert is technisch onderlegd en gedetailleerd. Lamsvlees uit de regio – rozé gebraden filet, gekonfijte nek en rillettes – sublimeert hij door de afgewogen toevoeging van ras-el-hanout, chermoula van aubergine, ansjovis en zwarte look. Maar het zijn toch vooral de braadjus en roomsaus met rozemarijn die het hele gerecht optillen. Delicieus! Deze jonge chef kookt als een ervaren rot, maar dan met jeugdig enthousiasme. En dankzij de veelzijdige sommelier vindt u hier ook nog eens aantrekkelijke wijnen in elke prijscategorie.
Zijn sterke punten
Parking