ViaMichelin
d'Eugénie à Emilie
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De omleidingen waard
Klassiek Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Van oma Eugénie kreeg Eric Fernez de passie voor lekker eten mee. Die geeft hij op zijn beurt door aan dochter Emilie. Hij leert haar het belang van een topproduct aan, hoe genereus de klassieke keuken moet zijn en de extra dimensie die wijn kan geven aan een gerecht. Zijn kennis van aloude technieken stuurt u terug naar een rijk verleden.U herontdekt hier de traditionele smaken van producten als duif, varkenspoten en zeetong (op wijze van Fernand Point!) dankzij recepten die door velen zijn vergeten. Het raffinement van de sauzen is subliem, zoals die diepe consommé van ossenstaart bij mi-cuit gegaarde forel, of nog een geweldig intense jus van eend bij een filet van het dier met gekaramelliseerde, noterige nougat. Het werk wordt hier allerminst geschuwd, dat blijkt ook uit de mogelijkheid om te kiezen uit de kaart met tijdloze gerechten en de meer seizoengebonden menu’s. Wat een weelde!In dit stijlvolle restaurant, waar intiem en historisch zich mooi vermengen met eigentijdse klasse, wacht u een klassiek festijn. Vertel de chef gerust, wanneer hij aan tafel komt, dat Eugénie en Emilie fier mogen zijn.
Locatie
place de la Résistance 1
7331 Baudour