Michelin
La Grappe d'Or
Afbeelding van de locatie
Michelin
Eigentijds Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Clément Petitjean is een man van zijn terroir. Een fiere ambassadeur van de provincie Luxemburg. Zijn relatie met lokale ambachtsmensen is inniger geworden sinds hij verhuisd is naar Autelbas, bij Aarlen. U voelt zich één met de natuur bij La Grappe d’Or. Het zicht op de weilanden en de natuurlijke vibe van de contemporaine omgeving zetten meteen de toon (boven u hangen wolken in kippengaas!). Laat u verleiden door de cocktailkar van de sommelier alvorens de finesse van chef Petitjean te ontdekken.Bij elk gerecht vermeldt hij welke mannen en vrouwen achter het product zitten. Zij treden hier uit de schaduw. Hij sublimeert hun harde werk door te spelen met aciditeit, bijvoorbeeld van fermentatiesmaken, en laat die levendigheid balanceren met ronde smaken en de intensiteit van het duurzame hoofdproduct. Eend van Marc Lamy of Mechelse koekoek van Steve Pierre gaart hij bijvoorbeeld op het karkas – chef Petitjean hecht belang aan het werk van de cuisinier – en versterkt hij met garnituren als een crème van gekonfijte wortelen of met rooksmaken opgemaakte crosnes voor genuanceerd weerwerk. Het terroir wordt hier op een persoonlijke manier gevierd en dat boeit van begin tot einde.
Zijn sterke punten
Parking