Michelin
Zilte
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Dineren bij Zilte is een emotionele ervaring. U tafelt er met ’t stad aan uw voeten, op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom. Het ingetogen designinterieur is intiem en stijlvol. De platenspeler van de chef zorgt voor een jazzy vibe. Alles klopt hier, van de begroeting en het vakkundige wijnadvies tot het koekje bij de koffie. Viki Geunes heeft zijn restaurant uitgepuurd tot de essentie.Alles begint bij topkwaliteit, dat is hier niet anders. Dankzij een zeer eigen creativiteit brengt chef Geunes die lekkernijen naar een next level. Langoustine geeft hij bijvoorbeeld een sublieme cuisson en topt hij met zee-egel die in tempura is gebakken, fijngesneden palmhart, een crème van selder en een originele miso op basis van mandarijn. Met dezelfde elementen bereidt de chef ook nog een tweede gerecht, maar dan in verschillende texturen om de verrassing compleet te maken.Deze chef is uitermate minutieus en speelt majestueus met texturen en smaken. Zijn sauzen? Gewoonweg fabuleus. Elk bord is complex en uitgesproken, zonder onnodig ingewikkeld te zijn. Exotische garnituren zorgen voor verrassende zoetigheid en pittigheid. Wees maar zeker: Viki Geunes is een meester in zijn vak.