







DIM Dining

Michelin Gids
De stap waard
Aziatisch
De beoordeling van de Michelin Gids
Het intieme DIM Dining straalt een zen-sfeer uit. De mix van Japanse eenvoud en westerse luxe is innemend. Een plek aan de toog is ideaal om de chefs te bewonderen. Net als het decor kiezen zij voor een bijzondere mix. Oosterse finesse en de kracht van Franse smaken gaan hier hand in hand. Creatieveling Simon van Dun laat Aziatische en lokale producten samengaan op een speelse en originele manier.Uw nieuwsgierigheid wordt constant getriggerd, verrassing loert om elke hoek. Vooraf gezouten zeebrasem gaat de chef bijvoorbeeld kort branden en even marineren in een fijne, spicy marinade. Daarbij komt Japans gefermenteerd druivensap als bouillon voor frisse zoetigheid, radijs en zeekraal voegen subtiele pit en ziltigheid toe. Wagyuvlees van topkwaliteit geeft de chef dan weer rokerige nuances, terwijl seizoengroenten voor frisse plantaardigheid zorgen en een bouillon waarin wagyuvet en sake worden verwerkt de nodige kracht levert. De gereputeerde sommelier en sakemeester Jonas Kellens toont zijn kennis door geweldige pairings voor te stellen, ook met bijzondere theeën. Deze wervelwind van indrukken zal u niet snel loslaten.
Locatie
Vrijdagmarkt 72000 Antwerpen