Michelin
La Paix
Afbeelding van de locatie
Michelin
Aziatische invloeden
De beoordeling van de Michelin Gids
La Paix is een begrip in Brussel sinds 1892. Aanvankelijk aten slagers er na hun werk in de slachthuizen, de overbuur van het restaurant. David Martin liet de brasseriekeuken achter zich en heeft net als het restaurant een indrukwekkende ontwikkeling achter de rug. La Paix mixt Brussels erfgoed met Japans minimalisme. De glinsterende origamivogels aan het plafond en de intieme verlichting creëren een haast religieuze sfeer. Op het ‘altaar’ dresseren chef Martin en zijn equipe minutieus hun gerechten.U heeft de keuze uit drie menu’s, vernoemd naar de vader van de chef en de ouders van gastvrouw Nathalie. Eerbied voor de Franse traditie en Japanse puurheid worden met een zeer eigen creativiteit verenigd, vaak met zeevruchten afkomstig uit Noorwegen. Chef Martin is constant in ontwikkeling. Smaken zijn hier gewaagd, soms contrasterend. Denk aan zijn citroen gevuld met stracciatella, een kraakverse tartaar van langoustine, yuzu, kaviaar en een tikkeltje miso. Of nog de verbluffende manier waarop hij krokante moshi vult met aards witloof, smeuïge tonijn en een gelaagde crème van zwarte miso en aardpeer. David Martin is een chef met persoonlijkheid die steeds dieper wil gaan.