Michelin
De Kas
Afbeelding van de locatie
Michelin
Bio
De beoordeling van de Michelin Gids
De Kas is sinds zijn oprichting in 2001 rustig aan gegroeid en is vandaag tot volle wasdom gekomen. From plant to plate is altijd al hun motto geweest, een duurzame zienswijze die bij de opstart allerminst evident was. Maar ze hebben doorgezet en zijn vandaag een vaandeldrager van de groene MICHELIN ster. Ze telen om en bij de 300 variëteiten groenten, kruiden en fruit op hun restaurantlocatie en hun grotere akker in de Beemster polder. Wat ’s ochtends geoogst wordt rond dit opmerkelijke restaurant in een imposante kas, schittert iets later in lichte, moderne creaties. Een tip: het terras bij de tuin is top!Wim de Beer en Jos Timmer beheersen het contrasterende samenspel van zoet en friszuur met veel gevoel. Subtiele sauzen zetten de creatieve groentebereidingen (af en toe met vlees of vis) in de verf. Van oesterblad maken ze bijvoorbeeld schuim om een stukje kabeljauw zilte pep te geven. Geroosterde hazelnoten zorgen voor textuur, cimi di rape voor een plantaardig bittertje. En hebben ze nog aardpeer over? Dan laten ze die lang garen voor een combinatie met yoghurtcrème die wordt geparfumeerd met notenolie en peterselie. De creativiteit van deze chefs wordt constant gestimuleerd dankzij de natuurlijke rijkdom die hen omringt. En daar geniet een fijnproever oprecht van.