Michelin
Bolenius
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Luc Kusters is een ambassadeur van Dutch Cuisine. Groenten en lokale producten spelen hier de hoofdrol. Dagelijks haalt hij lekkers uit zijn moestuin vlak bij het restaurant, te midden van zakenwijk Zuidas! De minimalistische klasse en urban vibe van Bolenius weerspiegelen de puurheid van de keuken. De zienswijze achter deze duurzame visie wordt regelmatig aan tafel uitgelegd wanneer de chefs gerechten inzetten.Luc Kusters is een inventieve man. Dat geldt zowel voor de schilderachtige opmaak van de borden als de smaakassociaties. Zijn keuken is licht, maar tegelijkertijd boordevol power. Hij uit zich het liefst met groenten en kruiden – rode biet uit de klei met morieljes is terecht een signature dish – maar hij werkt ook met vlees en vis. Dat zijn dan bijvoorbeeld Nederlands Kamperlam of snoekbaars uit de Noordzee. Maar of u nu zijn groente- of Dutch Menu kiest (ook à la carte mogelijk), de veelzijdigheid en nuances waarmee hij schatten van Nederlandse bodem behandelt, is ongemeen boeiend. Daarom nog één voorbeeld: aromatische bloemkool, groene paprika en texturen van boekweit met een heldere bouillon die alles verenigt en diepgang toevoegt. Het is indrukwekkend hoe chef Kusters ‘eenvoud’ verheft tot een culinaire herinnering!