ViaMichelin
Bolenius Rembrandtpark
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Luc Kusters is een grondlegger van Dutch Cuisine. Samenwerking met lokale ambachtsmensen, respect voor de microseizoenen, focus op groenten en fruit: deze ervaren chef was een voorloper met zijn ecologisch verantwoorde keuken. Zijn verhuis naar het Rembrandtpark accentueert die visie, die voelbaar is in elk detail. Het decor is er huiselijk en design, rondom het restaurant ziet u de eigen teelt groeien.Luc Kusters is een inventieve man. Dat geldt zowel voor de schilderachtige opmaak van de borden als de smaakassociaties. Zijn keuken is licht, maar tegelijkertijd boordevol power. Veelal plantaardig, al werkt hij bijvoorbeeld ook met Nederlands Kamperlam en snoekbaars uit de Noordzee. Heilbot gaat hij bijvoorbeeld glazig bakken op de barbecue, krokante korst incluis, en omringen door een jus van gebrande spitskool en een krachtige rundsbouillon. Daarbij serveert hij nog knapperige blaadjes spitskool, zeewier flakes en krokante kelp. Of u nu zijn Pure Plant of Dutch Menu kiest, de veelzijdigheid en nuances waarmee hij schatten van Nederlandse bodem behandelt, is ongemeen boeiend. Het is indrukwekkend hoe chef Kusters ‘eenvoud’ verheft tot een culinaire herinnering!
Locatie
Nachtwachtlaan 20B
1058 EA Amsterdam