Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Topproducten die met finesse bewerkt worden, uitgesproken smaken, gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau bereid worden.
Joris Bijdendijk heeft de culinaire parel van het Rijksmuseum op de kaart gezet met een persoonlijke keuken. Hij werkt voornamelijk met ingrediënten van eigen bodem en geeft ze graag extra punch met de exotische invloeden die de Nederlandse keuken kenmerken. In deze levendige en trendy luxebrasserie zorgen zowel de kookeilanden en wijnkasten als het bord voor spektakel. Het raffinement van de weldoordachte gerechtjes valt meteen op. Het ene verbluffende idee volgt het andere op. Het is boeiend, het intrigeert. Neem nu zijn signatuurgerecht die een millefeuille van fijne vellen rode biet, mooi aards en lichtjes zoet, power geeft met een beurre blanc die is opgewekt met sojasaus van Tomasu en frisse peterselie-olie. Eenvoud in zijn meest delicieuze vorm! Bij Rijks ontdekt u versie 2.0 van de Nederlandse gastronomie.
- De inspecteurs van de MICHELIN Gids