Michelin
Wils
Afbeelding van de locatie
Michelin
Wereldkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Jan Wils ontwierp het Olympisch stadion, aan de overkant van de straat, en het pand waar Wils de derde verdieping inneemt. De architect zou ongetwijfeld fier geweest zijn op deze urban brasserie Amerikaanse stijl, die zowel groots als intiem aanvoelt. De cocktailbar is lekker modieus. Op geen enkel moment laat de keuken u los, en dan vooral het vuur niet. Een houtskoolgrill, oldschool ovens … Hier kookt men met brute kracht.Laat u niet afschrikken door dat laatste. Chef Joris Bijdendijk en zijn team beheersen het vuur namelijk als de besten. Tarbot schroeien ze bijvoorbeeld op de Japanse konro grill, waarna ze de vis met visboter bestrijken voor het serveren. Daarbij komt een romige jus van viseitjes en de fijne nuances van mango, een codiumsalade, gel van soja en een saus op basis van passievrucht. Ze weten hier hoe je power extra diepgang geeft. Wat dacht u van een bruine kippenfond die versterkt is met olie van ui? Top! De chefs aarzelen niet om vegetarisch uit de hoek te komen, pit in hun gerechten te steken en met contrasten te spelen. Spanning verzekerd!