Michelin
Vinkeles
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Jurgen van der Zalm heeft de keuken van Vinkeles naar zijn hand gezet. Jarenlang was hij de rechterhand van Dennis Kuipers, die hem onder meer klassiek vakmanschap bijbracht. Vandaag gaat hij zijn eigen weg, zonder de huisstijl te bruuskeren. Ingrediënten van absolute topkwaliteit en diepgaande sauzen blijven hier de rode draad.Morilles vult hij bijvoorbeeld met een delicieuze farce fine van poulet noir, maar wat écht het verschil maakt, is de sauce vin jaune met een subtiele dragontoets. Wat een intensiteit, wat een rijkdom aan smaak! We willen u ook zeker de fabuleuze saus van de karkassen niet onthouden die hij serveert bij vlezige langoustine, gecombineerd met nashi peer en munt voor frisheid. Chef Van der Zalm is een meester sauzenmaker. Zijn oog voor detail spat van het bord. Internationale speelsheid, spannende creativiteit en respect voor traditie komen hier samen in persoonlijke creaties. Of hij nu met luxeproducten kookt of vegetarisch uit de hoek komt: zijn gerechten hebben een impact.In deze voormalige bakkerij van het 18de-eeuwse Rooms Katholieke Armenkantoor, waar houten en stenen restanten enig mooi samengaan met het contemporaine comfort, wacht u een bijzondere ervaring.