Michelin
Flore
Afbeelding van de locatie
Michelin
Eigentijds
De beoordeling van de Michelin Gids
Bas van Kranen heeft Bord’Eau laten vervellen tot Flore, een restaurant dat volledig in het teken staat van zijn conscious fine dining. Het contemporaine comfort krijgt eigenheid dankzij de vele natuurlijke elementen. En dat is geen toeval. Zijn uitermate boeiende en originele aanpak van de natuur legt de nadruk op groenten, lokaal en duurzaamheid. Biodynamische telers zijn vaste leveranciers geworden en de chef verwijderde ook alle zuivel uit zijn keuken. Zijn zoektocht naar oplossingen voedt zijn creativiteit en bracht een zeer zuivere kookstijl tot stand.Elk bord verrast. De kleine gerechtjes bieden spanning tot de laatste hap. Oesters uit de Oosterschelde laat chef Van Kranen wervelen dankzij de combinatie met algen en een diep aromatische dashibouillon. Kwartel ontbeent hij volledig, hij snijdt er elke cut uit en dan vult hij hem opnieuw om de kwartel tot in de perfectie te garen. Sappig, geduldig gebraden en bijgestaan door fijne seizoensgroenten en een krachtige, subtiel gezoete saus. De keuken van Bas van Kranen heeft persoonlijkheid. Zijn fierheid om met Nederlandse producten te werken is voelbaar. Deze chef heeft vandaag het zelfvertrouwen om te koken zoals hij dat wil.