





Flore

Michelin Gids
De omleidingen waard
Duurzame gastronomie
Eigentijds
De beoordeling van de Michelin Gids
Verlaat het Amsterdamse stadscentrum, doorloop de lobby van hotel De L’Europe en dompel uzelf onder in de conscious fine dining en eigen wereld van Flore. U wordt ontvangen in de keuken waar uitleg wordt gegeven over de ingrediënten en hun afkomst, om vervolgens door te schuiven naar het intieme restaurant met zijn fijne natuurlijke feel.Bas van Kranen staat voor een originele en bewuste aanpak van de natuur. Biodynamische telers zijn vaste leveranciers, zuivel werd uit de keuken verwijderd. Zijn zoektocht naar oplossingen voedt zijn creativiteit en bracht een zuivere kookstijl tot stand met een zekere Japanse subtiliteit. In de herfst en winter komt wel eens wild op het bord, tijdens de lente en zomer focust hij op de Noordzee. Het volledig plantaardige menu wordt heel het jaar door geserveerd.De kleine gerechtjes bieden spanning tot de laatste hap. 25 soorten groenten, kruiden en vruchten verenigt hij bijvoorbeeld in een uitbundige creatie vol kruidige, florale, bittere en friszurige nuances. Of nog die sublieme dry aged beekridder die perfect wordt gegrild en versterkt wordt door prei van de barbecue, gerookte foreleitjes, opgelegde besjes en een krachtige, friszurige saus van de graten en fijne peterselie. Bas van Kranen dringt door tot het diepste van zijn ingrediënten en brengt emotie op het bord.
Locatie
Nieuwe Doelenstraat 21012 CP Amsterdam