Pieter D'Hoop/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
Lyan van Furth/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
Pieter D'Hoop/De Librije
De Librije
Michelin Gids
De reis waard
Duurzame gastronomie
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Dit powerstel inspireert.Duurzame streekproducten, aandacht voor groenten, inventieve technieken, het gebruik van fermentatie voor friszurigheid. Het zijn termen die vandaag gemeengoed zijn, en dat is mede te danken aan chef Boer. Hij verwerkt ze in een zeer persoonlijke keuken. De smaken zijn expressief, elk gerecht is memorabel. Snoekbaars uit het IJsselmeer gaat hij bijvoorbeeld perfect sappig garen, lakken met appelstroop die niet té zoet is, en toppen met zolderspek dat in huis is gerookt. Enkele weldoordachte groentegarnituren en een beurre blanc met Riesling maken deze ode aan het Nederlandse terroir af.Eten in deze met glas overdekte binnenplaats van een voormalige gevangenis is buitengewoon. Elk detail klopt. Van het keukenbezoek met Jonnie tot de private dining ervaring die gasten volledig onderdompelt in de wereld van De Librije. De attente maar discrete service is een voorbeeld. En laat ons zeker gastvrouw Thérèse niet vergeten, een echte vakvrouw, die het bord weet te lezen en de smaken perfect aanvult met haar wijnassociaties. In één woord: subliem!
Locatie
Spinhuisplein 18011 ZZ Zwolle