ViaMichelin
De Vlindertuin
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Jilt Cazemier staat dicht bij zijn leveranciers. Op weg naar zijn restaurant merkt u de grazende lammeren op en zie dat gerust als een indicatie. Hij koestert lokale producten en speelt mooi in op hun kwaliteit. Bereidt hij lam uit de omringende velden, dan gebruikt hij al de delen van het dier. Die rijkdom aan smaken krijgt extra power dankzij de intense sauzen.De klassieke finesse van chef Cazemier is indrukwekkend, speelse garnituren zorgen hier en daar voor verfrissing. Kreeft gaat hij bijvoorbeeld opwerken met zilte kruiden, een puree van wortel met een duidelijke sinaasappeltoets, een bisque van kreeft waarin koraal is verwerkt, een emulsie van citroengras en een jus met dashi voor wat oriëntaalse schwung. Deze chef blijft zijn vakmanschap uitdagen met nieuwe evoluties.De aandacht voor schoonheid blijkt ook uit de omgeving waarin u eet. Zuidlaren charmeert zodra u het karaktervolle dorpje binnenkomt, de elegantie en het familiale karakter van deze Saksische boerderij (1719) palmt u meteen in. Het terras aan de Brink is ideaal om de authenticiteit van De Vlindertuin te ervaren.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Stationsweg 41
9471 GK Zuidlaren