Michelin
Sense
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Klasse. Stijl. Oog voor detail. Smaak. Restaurant Sense valt met heel wat mooie woorden te omschrijven. De ervaren Michiel De Bruyn en de charmante gastvrouw Frederika Vandeleur spelen perfect in op het sentiment van fijnproevers. De sobere elegantie van het restaurant creëert een serene sfeer, de bediening heeft allure en de out of the box wijnvoorstellen laten niemand onberoerd. De pure keuken van chef Michiel viert het product.Zeetong uit Zeebrugge, langoustine uit Guilvinec, kalfszwezeriken uit de Perigord. Bij Sense is enkel plaats voor de beste kwaliteit. De chef sublimeert al dat lekkers met klassieke technieken als roosteren op het spit en beheerst de kunst om geduldig diepgaande sauzen te bereiden. Modernere technieken, zoals het gebruik van de Binchotan barbecue en het spel van diverse texturen, heeft hij evengoed onder de knie. Fijn (met het mes!) gesneden tartaar van txogitxu rundvlees topt hij bijvoorbeeld met kraakverse noordzeekrab en kaviaar. Een lepeltje zure room en een jus van dashi, subtiel geparfumeerd met shizo, verbinden al deze uitgesproken smaken tot een intens gerecht. Bij Sense krijgt u product en echte smaken op het bord, bereid door een chef met veel maturiteit.