Michelin
De Leuf
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Het innemende familieverhaal van De Leuf laat niemand onberoerd. U komt hier namelijk eten bij gastvrouw Sandra van de Bunt, dochter Michelle en zoon Robin die in de keuken staat. Hij is een creatieve chef die zich laat inspireren door zijn reizen doorheen Azië, zonder de klassieke finesse van vader Paul te vergeten, die ons veel te vroeg heeft verlaten.Zodra u binnenkomt, maken de chefs aan de eettoog enkele hapjes voor u klaar. De oosterse intensiteit van een combinatie als noordzeekrab, zee-egel en Japanse mandarijn maakt meteen duidelijk wat u hier mag verwachten. Lokale producten en Aziatische smaakmakers tillen elkaar op. Zeeduivel die in algen is gemarineerd krijgt bijvoorbeeld de ondersteuning van een vinaigrette van kalfsjus en een emulsie van sojasaus en beurre blanc. Deze keuken is technisch, bewerkt en geïnspireerd.Het vernieuwde decor van De Leuf combineert regionale materialen met een Japanse zensfeer. Deze vakwerkboerderij (1769) is een toonbeeld van contemporaine klasse en karakter. Hier wordt u volledig ondergedompeld in de wereld van de familie Van de Bunt.
Zijn sterke punten
Parking