






Flores

Michelin Gids
Duurzame gastronomie
Streekgebonden
De beoordeling van de Michelin Gids
Patron en sommelier Elroy Slijkhuis heeft deze familiezaak omgevormd tot een gezellige gastrobistro – de patio bij de wijnkamers is een must! En met een duidelijke visie. Plantaardige bereidingen krijgen hier voorrang, net als het respect voor zelfgekweekte/lokale producten en het welzijn van eenieder. De wijnkaart bestaat dan weer voornamelijk uit natuurwijnen. Die verantwoorde aanpak vertaalt chef Luuk Freriks naar uitdagende bereidingen. Bij momenten zelfs destabiliserend. Groenten als wortel en biet gaat hij uitvoerig bewerken om er een geweldige ‘charcuterieschotel’ mee te maken, koji zet hij graag in om diepgang te creëren, bijvoorbeeld door er koeienhart in te drogen en vervolgens boven een stukje vlees te raspen om intensiteit toe te voegen. Bij Flores wordt de natuur op innovatieve wijze in de verf gezet.
Locatie
Kelfkensbos 436511 TB Nijmegen