ViaMichelin
Studio
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Aziatische invloeden
De beoordeling van de Michelin Gids
Welkom in het creatieve atelier van Gilbert von Berg. U ziet hem aan het werk in de open keuken van zijn hip/natuurlijk/bruut restaurant, waar hij zijn visie van gastronomie etaleert. Hij wordt omringd door een geweldig team en kan op die manier focussen op zijn keuken. Zijn bewerkte creaties lijken soms complex, maar zijn net herkenbaar bij de degustatie. Smaakintensiteit staat hier centraal.Zijn productkeuken wijzigt naargelang de seizoenen: eerder Aziatisch in de zomer, meer Frans in de winter, etc. Lokale producten krijgen de aandacht die ze verdienen, uitheemse smaakmakers komen enkel op het bord als ze wat bijdragen. Gekonfijte roggevleugel versterkt de chef bijvoorbeeld met Chinese spitskool die zowel gemarineerd als rauw is, zilte kokkels, oesterblad en een beurre blanc die opgewerkt is met plankton. Op een tweede bord wordt een oester dan weer gepimpt met een beurre blanc waarin zalmeitjes zijn verwerkt die verder op smaak zijn gebracht met saké en soja voor umaminuances. Een geweldig doordachte breiding! Het verhaal van Gilbert von Berg, geschreven in een vast menu, is uitermate boeiend.
Locatie
Wycker Grachtstraat 24
6221 CX Maastricht