Michelin
Cuines,33
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Een bezoek aan Cuines, 33 is een beleving. Zodra u plaatsneemt in het knusse salon ervaart u de zen-vibe van het zandkleurige decor, een ode aan Japans minimalisme. Al van bij de eerste hapjes ontvouwt Edwin Menue zijn kosmopolitische creativiteit. Een creatie als pani puri met scheermesjes en dashi toont aan dat finesse hier de leidraad is.De chef en gastvrouw Fleur nodigen u vervolgens uit om door te schuiven naar het restaurant, waar zestien plaatsen zijn voorzien rond de eettoog. U zit er op de eerste rij om te zien hoe de chefs minutieus te werk gaan. Hoe ze bijvoorbeeld krokante, met sesam gelakte kalfszwezerik op een mousseline van aardappel serveren, alsook een olie van vanille en koffie, en erboven gepekelde eidooier raspen. Een hemelse combinatie! U valt hier van de ene verbazing in de andere. De chef nodigt u ondertussen ook nog eens uit in de keuken voor een bereiding van brood.Eindigen doet u opnieuw in het salon, waar nog enkele hapjes wachten. De culinaire reis van chef Menue, gebundeld in één menu, is bijzonder.