ViaMichelin
Vino Locale
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De omleidingen waard
Turks
De beoordeling van de Michelin Gids
Ozan en Seray Kumbasar vormen een powerkoppel en delen een bijzonder passioneel verhaal. Zij charmeert met haar liefde voor regionale wijnen, die ze deskundig aan u voorstelt – ze verbaasde ons onder meer met een Chamlija Riesling, 2024, uit Baglari. Ook haar digestievenkar is gewoonweg geweldig. De liefde voor haar terroir deelt ze met haar man. Wat hij niet zelf verbouwt, haalt de chef het liefst bij ambachtsmensen uit de buurt. Elke zes weken wijzigt zijn menu om in te spelen op de seizoenen. Het voedt ook zijn originaliteit en bepaalt de richting van zijn sensuele, verfijnde keuken die een sterke lokale identiteit heeft. Garnalen brengt de chef bijvoorbeeld perfect glazig op het bord zodat hun delicate smaak mooi tot uiting komt. Okra en babymais gaat hij dan weer op het houtvuur garen om al hun power te ontvouwen, een fluweelzachte saus van mais verbindt al die uitbundige smaken met fijne zoetigheid. Bij Vino Locale wordt het product op een pedestal gezet in een menu dat het juiste evenwicht vindt tussen vlees, vis en plantaardig (vegetarisch menu beschikbaar, ’s middags is er enkel een kaart). Hier en daar verraden subtiele details zijn liefde voor Italië en Azië – zijn bereidingen van gyoza zijn al even geweldig als zijn sauzen! Het restaurant heeft ook wat weg van een trattoria. De kunst aan de muren, de algemene fleurigheid, en dan dat romantische terras: de charme van dit restaurant werkt aanstekelijk. Deze ervaring zal u niet snel los laten.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Kuşçular Mahallesi, 8037. Sokak No:3, Urla
Izmir 35430