OD Urla
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Een kronkelend wegje naar de top van de heuvel geeft een eerste indruk van het universum van Osman Sezener. Eens u op zijn familiedomein aankomt, ruilt u het uitzicht over olijfbomen en wijnranken in voor zijn indrukwekkende groentetuin. Tip: vraag zeker om de tuin te bezoeken, een absolute must, net als een overnachting in de gastenkamers.De omringende natuur speelt ook de hoofdrol in dit modieuze serrerestaurant, waar de bedrijvigheid van de chefs nooit verveelt. De eigen grond zorgt voor zowat vijftig procent van de gebruikte ingrediënten, maar ook andere leveranciers worden dicht bij huis gezocht. Chef Sezener werkt namelijk met een bevoorradingsradius van om en bij de tien kilometer. De slagzin from farm to table is hier al even belangrijk als het gebruik van open vuur. Zo werkt de chef graag met houtskoolvuur om de natuurlijke kracht van zijn ingrediënten te benadrukken. Zonder poespas, soms wat bruut, maar vol op smaak.Neem nu die gladde aardappelpuree met gekaramelliseerde ui, perfect gegrilde inktvis die gelakt is met een jus van gestoofde ui en een tuile van de overige delen van de vis die is bestrooid met verse kruiden. Deze keuken is persoonlijk. De manier waarop robuust, boterzacht gegaard rundvleesrib in evenwicht wordt gebracht met texturen van knolselder, toont inzicht aan van de rijkdom die onze grond en wateren ons te bieden hebben (er is zowel een vegetarisch als niet-vegetarisch menu).
Zijn sterke punten
Parking