ViaMichelin
Mikla
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Mediterraan
De beoordeling van de Michelin Gids
De New Anatolian Kitchen van Mikla combineert respect voor traditie met gevoel voor vernieuwing. Dit restaurant is een ambassadeur van de ambachtsmensen waarmee ze werken, net als de grote diversiteit aan producten die Turkije te bieden heeft. De chefs werken met absolute topproducten (ook in de wijnkaart!) en geven hun de hoofdrol in originele gerechten die ontdaan zijn van onnodige details.Alles draait hier om de diepgang van de smaken, die een zekere Nordic natuurlijkheid bezitten. De gerechten zijn niet per se ingewikkeld, maar hun complexiteit zit hem in de delicate harmonieën. Gerookte eendenborst wordt bijvoorbeeld mooi rosé gegrild en opgepept met een wervelwind aan nuances: pepergelei van rode wijn, geroosterde hazelnoot, friszurige melasse van appel, een subtiel zoete saus van pruim met de nodige umami en knapperige zeekraal. Wat een evenwicht! En, goed nieuws voor wie dierlijke eiwitten wil mijden: er is altijd een vegan menu ter beschikking.Bij het stijlvolle Mikla wacht u een avontuur. Dat geldt ook voor de omgeving. U tafelt namelijk op de achttiende verdieping van het Marmara Pera hotel, waar u een magnifiek 360° uitzicht heeft over Istanbul stad. De kers op de taart!
Locatie
Meşrutiyet Caddesi No:15, 18th floor (18. kat), Tepebaşı/Beyoğlu
Istanbul 34430