Michelin
Pikaar
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Zodra de hoogstaande amuses op tafel komen, ontvouwt Cas Pikaar zijn talent. Deze jonge chef verenigt klassiek vakwerk met creatieve ongeremdheid. We kennen de jonge chef nog van Bib Gourmand DOYY in Eindhoven, vandaag gaat hij all the way in Hilvarenbeek. Zijn restaurant is warm en chic, het jeugdig enthousiasme neemt u mee in zijn verhaal.De technische finesse van chef Pikaar is evident. Anjouduif gaart hij bijvoorbeeld tot in de perfectie en versnijdt hij volledig. Het vlees smelt weg in de mond, de gekonfijte billetjes en het hart lekker intens, de crème van de lever vol diepgang, … Wat een werk! Met de garnituren toont hij zich wat speelser, bijvoorbeeld door verschillende vinaigrettes te gebruiken en beheerst kruidigheid toe te voegen. Deze chef zet klassiekers als tournedos Rossini graag naar zijn hand, maar tilt een gerecht rond coquilles evengoed op met een beurre blanc van kombu. Chef Pikaar zoekt naar eigen zeggen graag contrasten op, maar gaat nooit uit de bocht. En daarmee toont hij net zijn talent aan. Het hoofdproduct wordt hier op een voetstuk gezet dankzij de wervelwind van nuances die het omringen.