











Basiliek

Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Geboren en getogen Harderwijker Yornie van Dijk heeft het restaurant van zijn voormalige chef Rik Jansma naar zijn hand gezet. Het interieur combineert gepersonaliseerde tekeningen, brute muren en luxueuze materialen. Dit is een gezellige plek met een jeugdige vibe en een open keuken die uw aandacht trekt.Chef Van Dijk maakt zich de nuances van de hedendaagse keuken eigen, met een beheerst evenwicht tussen aciditeit en pit. Hij toont zich een aanhanger van de Nordic Cuisine, een zuivere keuken die hij op zijn eigen manier pimpt. Groenten en kruiden, liefst zo lokaal mogelijk, spelen een bepalende rol. Je moet de chef niet leren hoe je een beurre blanc met citroentijm diepte geeft en tarbot daarmee sublimeert. Maar hij etaleert zijn gevoeligheid pas echt met een taartje dat op de bodem een brunoise van groene asperge en courgette mixt, getopt met een julienne van bleekselderij, asperge en een geweldige bouillon van prei versterkt met hennepzaad, met daarnaast beetgare courgette, een crème van groene asperge en aardappelkaantjes. Wees maar zeker: ook Basiliek 2.0 is een must-do voor fijnproevers!
Locatie
Vischmarkt 57 L3841 BE Harderwijk