Michelin
Noor
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Marleen en Jeroen Brouwer hebben De Loohoeve verkocht en zijn nog iets meer het noorden in getrokken. Ze hebben de Theresiakapel in Groningen volledig naar hun hand gezet. De ingetogenheid van het kerkje bleef behouden, net als de mooie glasramen, en werd aangevuld met stijlvol design dat voor een moderne upgrade zorgt. Als u binnenkomt wordt u meteen door de hypermoderne keuken geleid. Wees maar zeker: dit restaurant is bijzonder.Het stel staat vandaag samen in de keuken om hun creativiteit nog beter over te brengen. We kennen hen als chefs wiens originaliteit geen grenzen kent. Ze bevestigen bij Noor dat ze die persoonlijke stijl steeds meer verfijnen. Hun bereiding van knolselderij – in zoutkorst gegaard en onder meer gecombineerd met yoghurtcrème en gezouten citroen – blijft een absolute topper. Of wat dacht u van gerijpte zeebaars die boterzacht is gebakken met gepofte aardappel, een beurre blanc van verjus die mooi rond is en subtiele fermentatiesmaken bezit, en zilte olie van codium? Omschrijvingen als uitbundig, minutieus en avontuurlijk zijn hier absoluut op hun plaats. En dat geldt evenzeer voor het vegetarische menu waarin ‘alledaagse’ groenten de show stelen (op voorhand te bestellen). Allemaal naar het NOORden!