Jurgen Lijcops/La Botte/La Botte
Jurgen Lijcops/La Botte/La Botte
Max Vicca/La Botte
Jurgen Lijcops/La Botte/La Botte
Max Vicca/La Botte/La Botte
Max Vicca/La Botte
Jurgen Lijcops/La Botte/La Botte
Jurgen Lijcops/La Botte/La Botte
Max Vicca/La Botte
La Botte

Michelin Gids
De stap waard
Italiaans
De beoordeling van de Michelin Gids
Chef Peppe en sommelier Gaspare schrijven een nieuw hoofdstuk in de decennialange kooktraditie van de familie Giacomazza. Ze zijn de tweede generatie in huis en hebben hun ode aan de Siciliaanse terroir steeds verder verfijnd. Vaak op originele wijze, steeds met respect voor authenticiteit. Genereuze smaken rijmen hier met finesse.De rijkdom die Italië aan ingrediënten te bieden heeft, moeten we niet meer voorstellen. Toch slaagt chef Peppe erin te verbazen met de kwaliteit van zijn producten. Denk aan mi-cuit gambero rosso in een smeuïge risotto die is opgewerkt met buffelboter, en dan die intense bisque van garnalenkoppen en de afwerking met poeder van zwarte citroen, … Of beeld u huisgemaakte agnolotti in die met zachte kaas zijn gevuld, met daarrond een rijke saus van gerookte boter, olie van salie en vier jaar oude parmezaankaas. Een etentje bij het chique La Botte, waar altijd een bruisende en familiale sfeer hangt, is een (her)ontdekking van het lekkers dat Italië te bieden heeft. Dat wordt nog eens extra in de verf gezet door de prachtige wijnkelder van Gaspare, die een zwak heeft voor de nebbiolodruif.
Locatie
Europalaan 993600 Genk