Michelin
Le Roannay
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Het emblematische hotel/restaurant Le Roannay heeft een grondige renovatie achter de rug. De klasse van de kamers, de wellness en het restaurant straalt hedendaagse luxe uit. In de oude schuur vindt u bijvoorbeeld een sublieme bar onder het oude dakgebinte. De helihaven is in ere hersteld. Respect voor het verleden en de moderne tijdsgeest typeert ook de keuken van Le Roannay.De talentvolle Mathieu Vande Velde kan zich hier ontplooien onder de vleugels van leermeester David Martin. Zijn creativiteit, hier en daar Aziatisch geïnspireerd, staat de herkenbaarheid van zijn gerechten niet in de weg. Het product krijgt hier een podium en hij verwerkt het dan ook graag met technische precisie in zijn geheel. Denk aan boterzacht gegaarde anjouduif, krachtig gekruide boutjes en de ingewanden verwerkt in crème. De sauzenkennis van chef Vande Velde is indrukwekkend. De jus van vin jaune bij perfect gebakken Bretonse sint-jakobsnoten tillen dit prachtproduct helemaal op. Deze chef gebruikt al zijn knowhow en respect voor het product om zijn intuïtie en persoonlijkheid te laten spreken. Er raast weer opwinding doorheen Le Roannay!
Zijn sterke punten
Parking