Brigitte Vervloet/Novaela
Lima Fotografie/Novaela
Lima Fotografie/Novaela
Lima Fotografie/Novaela
Lima Fotografie/Novaela
Brigitte Vervloet/Novaela
Brigitte Vervloet/Novaela
Novaela

Michelin Gids
De stap waard
Creatief Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Het historische Bagijnhof ontvouwt al zijn karakter bij Novaela. De mix van eigentijdse luxe en oude stijlelementen is enig, met de stenen toonbank en de houten balken die in het oog springen. Voor de open keuken staan enkele tafeltjes onder het glazen dak, dat bij mooi weer opengaat. U ziet er de gedreven Daniel Duijster Gomero aan het werk. Hij kiest resoluut voor creativiteit, spanning en mooi opgemaakte borden.Zijn Peruaanse roots vormen een subtiele signatuur doorheen de menu’s en de korte kaart. Chef Duijster Gomero werkt met topproducten die hij graag sublimeert met kruidige, pittige en friszurige nuances. Langoustine gaat hij bijvoorbeeld perfect glazig bakken en daarop zowel kaviaar als een salsa leggen van meloen, komkommer en frisse kruiden. Fijngesneden meloenvellen gaat hij dan weer opvullen met tartaar van langoustine. En dat is niet alles: de chef serveert hierbij ook gebrande prei, een crème van prei, een romige langoustinesaus en druppels olie van lavas en koffie. Deze keuken is gedetailleerd en veelzijdig, maar gaat tegelijkertijd steeds naar de essentie. En dat getuigt van heel wat talent.
Locatie
Bagijnhof 1182611 AS Delft