








Mezra Yalıkavak

Michelin Gids
Duurzame gastronomie
Marktkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Grote glaspartijen geven dit industriële, designgevoelige restaurant een open vibe. Op weg naar uw tafel loopt u langs de loungebar en het podium waar af en toe concerten worden georganiseerd. Rond het restaurant is er tevens plaats voor een moestuin en enkele dieren, iets verderop heeft de chef een eigen boerderij. Lokale producten vormen het hart van de geüpdatete versie van de Turkse keuken die u hier krijgt voorgeschoteld. Bereidingen op open vuur en bewaartechnieken als pekelen gaan hier hand in hand met nieuwe tendensen. Lamszadel gaat de chef bijvoorbeeld in een korst van maanzaad marineren en vervolgens grillen, maar ook associëren met een crème van bloemkool, een intense jus van lam en olie van look. Deze gedetailleerde keuken intrigeert.
Locatie
Dirmil Mahallesi, 6885. Sokak No:3Bodrum 48990