Michelin
De Juwelier
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
De bistro van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, het bekende duo achter Restaurant 212, is een oldschool type restaurant. Zodra u deze karaktervolle, levendige zaak in de bruisende Utrechtsestraat binnenstapt, wordt u hartelijk begroet door de chefs en komen heerlijke aroma’s u tegemoet. U krijgt hier meteen het gevoel dat niks moet en alles mag. Het volledige à la carte aanbod is een geschenk voor elke fijnproever.Chef Yoran Jacobi aarzelt niet om met minder populaire ingrediënten als ossenstaart en snoekbaars te koken. De intensiteit van zijn straight to the point bereidingen bewijst waarom deze producten veel meer aandacht verdienen. Bij kalfsniertjes komt bijvoorbeeld een onweerstaanbaanbare geroomde saus op basis van een kalfsbouillon met een jus van schelpdieren. Snoekbaars wordt dan weer in gerookte boter gekonfijt, getopt met zolderspek en ganzenlever, en gecombineerd met geroosterde kweepeer en de kracht en zurigheid van zuurkool. Bij De Juwelier nemen ze geen omwegen, maar verbazen ze u met hun traditionele power, moderne frisheid en Franse finesse. Hier smult u pas echt als vanouds!