Vinkeles
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Jurgen van der Zalm heeft de keuken van Vinkeles naar zijn hand gezet. Hij werkte er jarenlang als souschef en verwierf in die periode klassiek vakmanschap. Vandaag gaat hij zijn eigen weg, zonder de huisstijl te bruuskeren. Ingrediënten van absolute topkwaliteit en diepgaande sauzen blijven hier de rode draad. Kalfszwezeriken gaat hij bijvoorbeeld braiseren, omwikkelen in chapelure van miso, lakken met een XO-saus op basis van gefermenteerde paddenstoelen en besprenkelen met sambai en een schuim van citroen. Enkele frisse garnituren, zoals zoetzuur opgemaakte ui maken deze less is more bereiding mooi af. We willen u ook zeker de geweldig intense saus op basis van jus de cuisson van anjouduif niet onthouden, die hij delicaat parfumeert met cacao en kersen. Chef Van der Zalm is een meester sauzenmaker. Internationale speelsheid, spannende creativiteit en respect voor traditie komen hier samen in persoonlijke creaties.In deze voormalige bakkerij van het 18de-eeuwse Rooms Katholieke Armenkantoor, waar houten en stenen restanten enig mooi samengaan met het contemporaine comfort en de romantische vibe, wacht u een bijzondere ervaring.