Flore
Michelin Gids
De omleidingen waard
Duurzame gastronomie
Eigentijds
De beoordeling van de Michelin Gids
Flore staat volledig in het teken van conscious fine dining. Het contemporaine comfort van het restaurant van hotel De L’Europe krijgt eigenheid dankzij de vele natuurlijke elementen. En dat is geen toeval. De originele aanpak van de natuur die de keuken van Bas van Kranen typeert, legt de nadruk op groenten, lokaal en duurzaamheid. Biodynamische telers zijn vaste leveranciers, zuivel werd uit de keuken verwijderd. Zijn zoektocht naar oplossingen voedt zijn creativiteit en bracht een zuivere kookstijl tot stand. In de herfst en winter komt wel eens wild op het bord, tijdens de lente en zomer focust hij op de Noordzee. Het volledig plantaardige menu wordt heel het jaar door geserveerd. De kleine gerechtjes bieden spanning tot de laatste hap. Neem nu zijn signatuurgerecht rond groenten en fruit uit het seizoen, die een voor een eigen bereiding krijgen. Het fijne spel van uiteenlopende smaken en texturen wordt begeleid door olie van vijgenschil, die al de smaken omarmt met zijn typische zachte zoetigheid, maar ook een luchtige emulsie op basis van hazelnoten en Nederlandse wasabi die voor beheerste pep zorgt. Bas van Kranen dringt door tot het diepste van zijn ingrediënten en brengt emotie op het bord. Zijn fierheid om met Nederlandse producten te werken is voelbaar. Deze chef heeft vandaag het zelfvertrouwen om te koken zoals hij dat wil.
Locatie
Nieuwe Doelenstraat 21012 CP Amsterdam