ViaMichelin
Neder
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
Duurzame gastronomie
Streekgebonden
De beoordeling van de Michelin Gids
Neder haalt alles uit eigen land. Zout uit de Oosterschelde, kruiden uit wildpluk, Veluws edelhert, Texelse mosterdzaden: elk ingrediënt (ook de dranken) wordt binnen een straal van 223 kilometer gehaald. Wat ze niet zelf telen, wordt gehaald bij verantwoorde leveranciers. Deze zienswijze heeft heel wat uitdagingen als gevolg, maar triggert de creativiteit van de chefs. Zij brengen elk seizoen tot leven met een nieuw menu, allerlei bewaringsbereidingen zorgen voor een diepe basis. Gemarineerde berenklauwbloemetjes en een beurre blanc met kamille om gestoomde snoekbaars levendigheid te geven, zomerree die wordt ingewreven met koji van tarwe voor een umami touch: deze keuken is bewerkt, geparfumeerd en spits. Neder is een ambassadeur van de Nederlandse terroir en vertaalt die feeling ook in het decor, met zijn landschapschilderijen, blik op de fermentatiekamer en mix van rustieke warmte en natuurlijke sereniteit.
Locatie
Laat 85
1811 EC Alkmaar