Michelin
Héliport Brasserie
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Héliport is een brasserie, maar dan ook weer niet. Het is ondergebracht in een prachtig kasteeltje op tien kilometer van Luik. De combinatie van oude gewelven en een intieme inkleding heeft karakter, ’s zomers tafelt u op het leuke terras. Ook de keuken overtreft ruimschoots de brasseriekwaliteit. De recepten zijn traditioneel, ja, maar Frédéric Salpetier geeft ze een boeiende update, met hier en daar een Aziatische ingeving.Sappige filets van anjouduif en de gekonfijte billetjes associeert hij bijvoorbeeld met girolles à la bordelaise, een intense jus van duif en rijke aardappelpuree. Over de sauzen van chef Salpetier kunnen we kort zijn: ze zijn hemels. Verwacht van hem geen show, maar klassiek vakmanschap in dienst van smaak.De generositeit van de gerechten toont het respect voor brasseriewaarden. Héliport is een prachtvoorbeeld van traditie, maar dan nieuwe stijl.
Zijn sterke punten
Parking